Microblading – en metod för kosmetisk tatuering

Kosmetisk tatuering har blivit allt populärare i takt med att tekniken har blivit allt bättre och att allt fler hudterapeuter i Sverige blir utbildade inom området. Kosmetisk makeup innebär att pigment förs ner i det översta hudlagret och skapar en permanent linje eller färgavtryck, vilket är samma teknik som används inom traditionell tatueringskonst. Det går även bra att kombinera med en spraytan om man vill det. Verktygen som används är främst nålar och de färgpigmentet som används kan vara av olika slag. Målet med kosmetisk tatuering är att korrigera mindre skönhetsfel och att skapa en permanent makeup som är naturligt, och som förstärker ansiktets naturliga form och den egna, personliga skönheten. En kosmetisk tatuering ska aldrig vara iögonfallande eller sensationell, utan enbart förstärka och förhöja de naturliga dragen. Den vanligaste kosmetiska tatueringen i Sverige idag är att forma och fylla i ögonbryn eller att skapa permanent eyeliner eller läpplinje.

Ett av de nyaste uttrycken inom kosmetisk tatuering är så kallad microblading, vilket också går under namnet Taffy-metoden. Detta innebär att man med ett specialtillverkat verktyg med många små disponibla mikroblad skapar en semi-permanent tatuering i ansiktet. Detta kan vara en fördel jämfört med helt permanenta tatueringar, då ansiktet ofta förändras med åren och det då kan vara önskvärt att låta tatueringen följa den naturliga utvecklingen och korrigeras i samma takt som övriga ansiktet för att skapa en mjuk helhet och undvika allt för skarpa kontraster. Microblading bygger på att ett mycket tunt blad gör en insättning av pigment i det översta hudskiktet, och metoden ska vara både skonsammare mot ansiktet och skapa en nästintill 3D-liknande tatuering på huden.

Att välja att tatuera sig i ansiktet via microblading eller kosmetisk tatuering av mer traditionellt snitt blir allt vanligare bland både män och kvinnor i alla åldrar. Detta är ett mycket effektivt att på ett subtilt sätt framhäva den naturliga skönheten och skapa en permanent eller semi-permanent makeup som består dag efter dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *