Kameramodellen Leica Q och dess funktioner

När du ser Leica Q för första gången så är det lätt att tro att detta är en gammal modell som tillverkades för flera år sedan. Den har en tidlös design och så länge du inte studerar baksidan på kameran alltför noga så kanske du upplever denna kamera som en äldre modell. Leica kameror har sett ut mer eller mindre på samma sätt sedan 30-talet. Leica är specialister på att tillverka kameror av allra högsta kvalitet, och kamerorna är tillverkade i Tyskland med högsta precision men de är jämförelsevis dyra.

Leica Q är en intuitiv kamera som det är lätt och smidigt att lära sig att använda. Kameran är mångsidig och det som ligger dolt i olika menyer kan du läsa om i bruksanvisningen. Du kan ta fina bilder med kameran och den är smidig att bära med sig överallt. Alla knappar är diskreta på Leica och det är lätt att komma åt att trycka på. Om du har handskar på dig så är det dock lite svårt att hantera kameran och dess knappar.

På Leica Q så hittar du en filminspelningsknapp som ser ut som den brukar, en liten knapp med en röd liten plutt. Du har ett slutartidhjul där du kan välja A-läge på ovansidan på kameran. Du kan även om du så önskar beskära bilden så att den motsvarar 35 mm eller 50mm. Om du inte tycker att 28 mm räcker så välj den lilla runda knappen infälld högre upp på kameran och en vit ram dyker upp i din sökare. Ramen visar vad som kommer att finnas med i bilden som du vill föreviga. På baksidan av kamera så hittar du den tre tum stora skärmen. Här finns också små knappar märkta med Play, Delete, FN, ISO och Meny. Välj mellan stillbilds-eller filmläge på andra sidan av skärmen.

Så trots sin retrodesign så är detta en fullt modern och mycket högteknologisk kamera med en rad smarta funktioner som kommer att underlätta och förbättra din fotografering.