Baby Doll

baby-dollEn baby doll är en variant av ett nattlinne som antingen är stusskort eller midjekort. Den är tillverkad i material som siden, chiffong eller siden och diverse spetsdetaljer är någonting som man ofta ser på baby dolls.

Plagget baby doll kommer från filmen Baby doll från 1956. Carroll Baker som spelar huvudrollen ligger och sover i ett transparent kort nattlinne och det var första gången en baby doll sågs.

När man bär en baby doll vill man ofta bära trosor som matchar. I ett par butiker kan man köpa färdiga set med en baby doll och matchande trosor. Man kan även köpa dem styckvis och på så sätt matcha och mixa som man vill.

Baby dolls finns i flera olika modeller. Vissa används för att sova i och är mer söta och fina att se på medan andra används i lite hetare situationer och visar betydligt mer än vad ett vanligt nattlinne gör. Färger och former är någonting som det finns oändligt av när det kommer till baby dolls. Det finns både smala axelband samt kortärmade och långärmade och de kommer i alla tänkbara färger. De flesta butiker som säljer underkläder erbjuder även ett större eller mindre utbud av just baby dolls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *