Utnyttja fördelarna med factoring

En mycket populär tjänst är factoring som erbjuds av finansbolag eller banker. Denna tjänst innebär att olika företag säljer eller belånar sina fakturor hos finansbolag eller bank. T.ex. finns det en factoringtjänst från Bibby som är mycket bra.

Factoringbranschen är en otroligt snabbväxande bransch som erbjuder många företag nya sätt att finansiera sitt rörelsekapital på och som växt otrolig de senaste åren. Förut så var näst in till alla kunder till factoringtjänster små företagare men det har ändrats drastiskt och idag så är det både små och stora företag som använder sig av factoringtjänster för att förbättra sin likviditet i företaget. En sak som även gör factoringbranschen bra är att den inte är konjunkturkänslig. Vilket gör att tjänsterna i princip alltid är stabila.

Factoring med regress och factoring utan regress är båda två former av fakturaköp. Fakturaköp är en typ av factoring där några eller alla fakturor överlåts till finansbolag. Företaget får då nästan hela summan av fakturan precis efter överlåtelsen. Factoring med regress innebär att ett företag kan välja att köpa tillbaka en faktura som inte blivit betalad och då också behålla kreditrisken. Factoring utan regress innebär att risken faller på finansbolaget om det skulle vara så att fakturan inte blir betalad. Denna tjänst är inte speciellt vanlig utan brukar bara ges som erbjudanden till företag med mycket liten risk och med mycket god betalningsmöjlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *