Välja typ av silverhalsband

Trender inom halsband kommer och går. Ibland ska det vara tunna halsband och ibland ska det vara grova länkar. Men ser man inom det manliga modet så består vissa modeller och det är silverhalsband. Många män upplever en tjockare länk i guld som lite billigt. Något motsägelsefullt kan man tycka, men så är fallet. Däremot en tjockare länk i silver upplevs som mer klassisk. Nätbutiken Smycken För Alla har ett bra utbud av silverhalsband, men även andra silversmycken.

Pansarmodell

Den kanske populäraste modellen när det kommer till tjockare länkar är pansarmodellen. De tillplattade länkarna ger ett mer arbetat intryck och gör även halsbandet lite styvare. Här väljer många män storlekar från 0,5 cm upp till 1 centimeters bredd. Bredden styrs oftast av ålder där de yngre väljer en något bredare modell medan den äldre generationen satsar på den tunnare modellen.

Vårt vikingaarv

Här i norden finns en guldgruva av historiska epoker att göra smycken av och en av dessa är vikingatiden. I alla smyckesbutiker som du går in i lär du hitta Tors hammare i silver. Vanligtvis hängs den på en lädersnodd men kan även komma på en länk. De mer arbetade halsbanden till Tors hammare har oftast ett rundat arbetat läderhalsband med silverspännen och kan även ha små silverringar runt remmen. Detta halsband är populärt främst bland den yngre generationen.

Bred variation av berlocker

Tack vare att silver är en relativt billig ädelmetall så är urvalet oftast större jämfört med guld. I silver kan man hitta i princip vad man än söker. Oavsett om du söker en dödskalle eller en liten ponny så lär du finna det. Det är nog en av anledningarna att silver blivit så populärt igen i tider där man vill skapa sin personliga stil, inte bara med kläder, utan även med smycken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *