Shorts – ett säkert kort som alltid går att variera

Shorts har idag en given plats i dagens mode och fyller en stor del av mångas garderober. Speciellt under sommarmånaderna är det verkligen ett plagg som många förlitar sig på. Idag har de flesta stora modehus flera varianter och du kan hitta alla möjliga material, längder och färger. Shortsen är verkligen ett plagg du enkelt kan styla på många sätt och sätta ihop både eleganta och mer avslappande outfits. Det bästa är att både kvinnor och män har ett stort utbud i många butiker.

Från början var kortbyxor främst ett plagg som användes utav pojkar och män men på senare år har det fått spridning och används även flitigt av tjejer. Den vanligaste typen av shorts är tillverkade av denim, vad som normalt kallas jeansshorts eller shorts som är anpassade för träning. Vi får så klart inte glömma badbyxorna som är en stor del av sommar eller semestergarderoben för killarna.

Perfekt när det är varmt

Som du hör är shorts ett plagg som normalt förknippas med varmt väder och anses faktiskt vara förbjudna på till exempel arbetsplatser. Det finns ju dock rätt tid och plats för allt. Till exempel på festivaler är shorts en given klassiker som passar till de flesta toppar och t-shirts. Det gäller helt enkelt att välja vilka tillfällen man ska bära det på. Här i Sverige gäller det att passa på under sommarmånaderna då det snabbt blir för kallt att använda dem.

Vi kan sammanfatta det hela med att shorts har gått från att vara något som ansågs vara tabu till att ha blivit ett av de populäraste plaggen både hos tjejer och killar. Alla olika material och valmöjligheter samt enkelheten att kombinera med andra plagg gör shortsen till en klassiker som nästan alltid funkar. Du behöver därmed inte vara orolig att kortbyxorna ska gå ur tiden och bli omoderna.