Salvor och krämer mot blåmärken

Blåmärken i sig är inte farliga läker utom i vissa undantagsfall av sig själv. Tiden skiljer en hel del mellan olika individer. Många ogillar utseendet av blåmärken och vill påskynda läkningen för att ta bort de missprydande märkena. Som tur är finns det många salvor och krämer mot blåmärken. Om man har lätt för att utveckla blåmärken eller misstänker att ett blåmärke kanske kommer att utvecklas finns det en mängd förebyggande åtgärder.

Det finns faktorer som gör att blåmärken bildas lättare eller syns mer. Blåmärken syns tydligare på blek hy, man kan minska synligheten genom att sola. De syns mindre på solbränd hy. Kvinnor bör vara aningen försiktigare än män, de utvecklar blåmärken lättare. Vanliga läkemedel som voltaren eller ipren kan göra att blåmärken bildas lättare, om det är möjligt bör man dra ner på dessa. Smala individer utvecklar blåmärken lättare.

En varierad kost kombinerat med vitamintillskott minskar risken för att blåmärken ska utvecklas eller synas. När man misstänker att ett blåmärke kan bildas ska man skölja huden på det misstänkta området med kallt vatten. Detta kan begränsa blödningen under huden.

När man vill påskynda läkning av blåmärken är det bra att använda sig av någon av de krämer mot blåmärken som finns. De fungerar ofta genom de innehåller aktiva substanser som reparerar hållbarhet och elasticitet hos de små brustna blodkärlen nära huden. Alternativa sätt de agerar mot blåmärken kan vara genom att hindra blodet koagulering. Krämer mot blåmärken är säkra att använda och effektiva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *