Hjärtstartare räddar liv vid hjärtstopp

HjärtstartareEn hjärtstartare är enkelt sagt en maskin som fäst till kroppen på en person som fått hjärtstopp, därefter avger maskinen elstötar som sänds till hjärtat och på så sätt startar hjärtat igen. Genom att använda hjärtstartaren så kan många fler människor överleva hjärtstopp.

Det finns hjärtstartare tillgängliga på många olika ställen i samhället. För att kunna använda en hjärtstartare så behöver du inte ha någon sorts utbildning. Hjärtstartaren förklarar själv för dig med en väldigt tydlig röst hur det är du ska göra för att koppla in allting rätt och få det att fungera.

Du behöver aldrig oroa dig över att råka sätta hjärtstartaren på någon som egentligen inte skulle behöver den. Om det visar sig att personen som du kopplat hjärtstartaren till av någon anledning inte behöver någon elstöt så ger hjärtstartaren inte heller ut någon chock. På detta sättet kan ingenting på något sätt bli fel, och du som sätter igång den behöver inte känna dig otrygg i situationen.

Hjärtstartaren är en otroligt stor hjälp för dem som drabbats utav hjärtstopp. Genom att hjärtstartarna placerats ut på olika ställen i samhället så har fler människor haft chansen att få den hjälpen som dem behöver, och på väldigt kort tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *