Fotbollsresan till Barcelona

Jag och mina kompisar planerar att resa till Barcelona och kolla på fotboll. I Spanien är La Liga – som den professionella serien heter – otroligt populärt. Hemmaarenan Camp Nou rymmer nästan 100 000 personer. Det är helt otroligt. Vi kommer förmodligen uppleva en rejäl fotbollsfest utan dess like. Än så länge har vi inte bestämt oss för vilken match vi ska försöka skaffa biljetter till, men personligen skulle jag tycka det vore grymt att se FC Barcelona möta Real Madrid. Ett mer spännande fotbollsmöte får man leta efter.

Hur som helst är det tänkt att resan i första hand ska bli en fotbollsresa, men å andra sidan kommer vi stanna i Barcelona i fem dagar. Under den tiden lär man hinna med väldigt mycket mer än att bara se på fotboll. Jag har hört så mycket gott om Barcelona och att det ska vara en fullkomligt fantastisk stad. Så jag ser verkligen fram emot att strosa omkring på gator och torg, och titta på olika sevärdheter. Jag är riktigt sugen på att spana in Picassomuseet till exempel. Det ligger i ett borgarhus från 1500-talet och visar verk från Picassos tidigare år. Det blir en spännande kontrast mitt i all fotbollshysteri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *