Bara två veckor kvar till jul

Julen börjar närma sig med stormsteg, konstigt att det bara är ett par månader kvar, jag tyckte att det var alldeles nyss som man satt på nåt mysigt cafe och beställde kall dricka i stället för kaffe för att det var alldeles för varmt.

Jag hade min mamma på besök här i Sundsvall förra veckan, det var jättetrevligt att ha henne här, det händer inte så ofta eftersom hon driver en butik med presentartiklar i Göteborg, där jag kommer ifrån början, hursomhelst så fick vi tid att rå om varandra massor och jag saknar henne massor nu när hon har åkt hem igen.

Hon berättade att hon hade fått en stor beställning av julkorgar från ett företag som ligger i samma hus som hennes butik och det är jätteroligt tycker jag. Jag pratade med min chef i går och fick klartecken att ta en extra veckas semester nu innan jul så jag kan åka hem och hjälpa mamma att plocka ihop alla korgar, det ska var allt ifrån vin, vindruvor, choklad, apelsiner, flera olika ostar och sådana där stora, vad det nu är, ser ut som förvuxna torra russin, ja gott är det i allafall inte, tycker jag.

Det ska bli skönt att komma hem igen, mamma serverar alltid varm choklad på sängen på morgonen när jag är hemma, det känns precis som när jag var liten, mamma har kvar mitt rum precis som det såg ut när jag fortfarande bodde hemma, enda skillnaden är att det inte längre luktar tobak ifrån pappas rökrum. Han fick en stroke och dog för åtta år sen. Jag har sagt till mamma att hon borde träffa någon ny man men hon vill inte det. Jag tycker att det känns lite ledsamt att se henne så ensam men jag kan ju inte tvinga henne att göra någonting hon inte vill, hon är ju trots allt vuxen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *