Rätt pannlampor för rätt tillfälle

När du är ute och rör på dig i vildmarken eller sportar är det ofta viktigt att kunna ha båda händerna fria. Då är en pannlampa ett utmärkt redskap om du gillar sport och friluftsliv. Att välja en lämplig pannlampa är mer komplicerat än du kanske tror. Det är lätt att enbart fokuserar sig på att räkna antal lumen. Ljuset i en lampa mäts i lumen och det är en indikation på det totala ljusflödet i det starkaste ljusläget som lampan har.

Att tänka på när du väljer pannlampa

Fundera över vad du ska använda pannlampan till. Vill du ha en lampa för promenader med din hund? Behöver du en lampa för skidåkning, cykling eller löpning? En utmärkt ljusbild är viktig när du sportar och du vill kunna läsa en karta utan att bli bländad. En lampa som ger ett brett sken och hjälper dig att se långt fram behövs för att kunna utföra vissa aktiviteter på ett optimalt sätt medan det ibland kan vara tillräckligt med ett brett sken eller en lampa som hjälper dig att se långt fram.

Batteritid och ljuslägen

Hos BraBilligt.se kan du välja pannlampor som kommer från kända märken som exempelvis Manker. Det finns många tillverkare som satsar på sporter och friluftsliv. När du får din nya lampa kan du testa den genom att ta en promenad i mörkret. Glöm inte att kolla hur lång batteritiden är. Många lampor har flera olika ljuslägen vilket är perfekt eftersom du kan välja den optimala ljusstyrkan när det behövs men att du sedan kan välja ett läge om du vet med dig att du behöver spara på batterier.