Låna till lägenhet

Låna till lägenhetDet finns många fördelar med att äga sin lägenhet men idag har det blivit aningen svårare att bli beviljad ett bolån. Det gör att om man planerar att köpa en lägenhet så bör man läsa på och vara väl förberedd när man går till banken för att ansöka om lånet så att man optimerar sina chanser att få ett så bra lån om möjligt. Nedan hittar du några saker du bör tänka innan du beger dig till banken.

Som du säkert vet kräver bankerna en kontantinsats som i dagsläget ligger på 15 %. Kontantinsatsen bör man helst spara ihop för att inte belåna 100 % av lägenheten. Det gör att man är betydligt säkrare om man av någon anledning skulle behöva sälja lägenheten.

Inkomsten är självklart viktig för banken och har man en hög lön och en fast inkomst så brukar det vara betydligt lättare att bli bevilja lån än om man har en deltidsanställning. Det är även en fördel att vara två som ansöker om lånet så man delar på lånekostnaden.

Om man är ensam med att ansöka om ett bolån kan det vara en idé att försöka få någon att stå som borgensman vilket innebär att de tar över lånet om den som lånar av någon anledning inte kan betala tillbaka lånet.

I stort sett alla banker har ett amorteringskrav vilket man bör ta med i beräkningarna när man kalkylerar lånekostnaden annars blir det lätt en oväntad överraskning när man sitter hos sin bankman och man vill helst framstå som att man är väl medveten om vad man ger sig in på.

Sist men inte minst så är det viktigt att jämföra olika bankers lånevillkor för att ha ett större utbud att välja mellan. Det ger även ett betydligt starkare förhandlingsläge när man vet att man kan få lån hos en annan bank.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *